sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Uudella nimellä uusia juttuja

Morjensta vaan vanhat ja uudet lukijat. Vaihdan blogini vanhan paikallislehden kolumniotsikon nimikkeelle, aiemmin bloggasin toisessa blogissa "Insinöörireenausta" mutta tuntuu, että ajatuksia haluaisi jakaa muistakin aiheista kun hevosvalmennuksesta niin tällaisen otsikon alla se varmasti olisi helpompaa.

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja tosiaan aiemmin kirjoittelin kolumnia Saarijärveläiseen nimimetkillä Konitohtori Karstulasta, siitä siis tämänkin blogin nimi.

Meillä on pieni hevostila Karstulassa Pääjärvenmäellä, alunperin tarkoitus oli aika tosissaan valmennella ravihevosia, mutta alan muutosten, työtilanteiden, lasten harrastusten jne myötä tilan toiminta näyttää kääntyvän ratsujen puoleen. Mutta emme halua profiloitua ravi- emmekä ratsutalliksi, meillä hevosta kuin hevosta kohdellaan kunniottavasti yksilönä ja hevosena ja kaikkien lajien harrastaminen on ok. Sehän hevosurheilusta juuri heinon tekeekin, siinä on niin paljon vaihtoehtoja ja hevonen on hieno eläin, lajista riippumatta!


Ensiviikolla valmistuu ratsastuskenttä, mikä toisaalta helpottaa myös ratsastusurheilun eteenpäin viemistä tilallamme. Tallissamme on kuusi-kahdeksan paikkaa, toiminta on sivutoimista ja tapahtuu oman työn ohella. Katsotaan mitä kentän myötä sitten tapahtuu. Tällä hetkellä kalustoon kuuluu ravohevoset J.A. Kevin, joka alkaa jo lähestyä eläkeikää ja on ainoa tällä hetkellä kilpaileva ravuri. Lisäksi tallista löytyy ravurivarsa Doris Doris, jonka kilpapäivät ovat vielä edessä päin. Omia hevosia on monitoimisuomenhevonen Soraija, joka on suomen pienhevonen, toimii ravurina ja ratsuna. Lisäksi pakollinen shettis tottakai, Pippuri, joka ostettiin raviponiksi, mutta on osoittanut melkoista lahjakkuutta esteponina ja sille etsimmekin pienikokoista tavoitteellista ratsastajaa Veeran siirryttyä jo pykälää isompiin poneihin. Veeran poni Grazja on tuorein hankintamme, myös se etsii vuokraajaa.